Wanneer er houtworm wordt vastgesteld in je woning is het altijd zaak om deze zo snel als mogelijk is te laten behandelen. Het moet echter gezegd dat dit financieel lang niet altijd even gepast komt, in tegendeel. Toch is het steeds van belang dat problemen met houtworm zoveel mogelijk in de kiem worden gesmoord. Gebeurt dit niet? Dan kan het zomaar gebeuren dat de dragende constructies van je huis worden aangetast met alle gevaarlijke gevolgen van dien. Net omdat het bestrijden van houtworm in de praktijk natuurlijk altijd gepaard gaat met een zeker kostenplaatje kiezen veel mensen er voor om even na te gaan of er mogelijks een subsidie kan worden aangevraagd voor houtworm bestrijden. Of dat een optie is en hoeveel subsidie je bijgevolg kan krijgen valt te lezen op deze pagina!

Geen subsidie voor houtworm bestrijden

Allereerst zullen we je helaas moeten teleurstellen. Het is namelijk zo dat er op moment van schrijven geen sprake is van een bepaalde subsidie of andere financiële tegemoetkoming met betrekking tot het bestrijden van houtworm. Dat zal voor veel mensen ongetwijfeld een doorn in het oog zijn, want het betekent meteen dat je altijd zelf zal moeten instaan voor het verhelpen van een mogelijke infectie met houtworm in je woning. Wil dit meteen zeggen dat er op geen enkele manier een besparing kan worden gerealiseerd op het verhelpen van je probleem met houtworm? Zeker niet. Verder op deze pagina geven we je dan ook graag enkele bijzonder interessante tips die je kunnen helpen om het kostenplaatje aanzienlijk te verlagen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is een geluk bij een ongeluk dat er tegenwoordig op de markt erg veel verschillende manieren zijn terug te vinden om houtworm te bestrijden. Dit gezegd zijnde is het voor jou wellicht reeds duidelijk dat, op het ogenblik dat de gevolgen van de houtworm zich laten voelen, het kwaad eigenlijk al is geschied. Het duurt vaak tot wel tien jaar vooraleer de gevolgen van een infectie met houtworm zich laten voelen met alle gevolgen van dien. Omwille van deze reden kunnen we dan ook absoluut stellen dat voorkomen beter is dan genezen.

 

Zou je graag de kosten voor het bestrijden van je houtworm niet hoeven te maken? In dat geval wordt het in eerste instantie altijd aangeraden om er voor te kiezen om een soort van beschermingslaag aan te brengen op je hout. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Gewoon het hout in je woning verven kan bijvoorbeeld reeds voldoende zijn. Daarnaast kan ook het aanbrengen van een laklaag helpen en wat ook te denken van het in oliën van het hout? Op al deze verschillende manieren is het perfect mogelijk om een (extra) beschermlaag te creëren voor het hout in je woning.

 

Een tweede belangrijk punt om preventief rekening mee te houden heeft te maken met de ventilatie in je woning. Veel mensen staan er niet bij stil, maar een slecht geventileerde woning is misschien wel de ideale broedplaats voor houtworm. Zij vinden het fantastisch om zich te nestelen in vochtig of beschimmeld hout. Door een goede ventilatie te voorzien in je woning kan het risico op infectie met houtworm dan ook sterk worden beperkt.

Hoe toch besparen op het bestrijden van houtworm?

Heb je de nodige preventieve maatregelen ter voorkoming van houtworm genomen, maar heb je helaas toch moeten vaststellen dat je hout is geïnfecteerd? In dat geval zal je graag zo snel mogelijk actie willen ondernemen. Hoe ga je echter de kosten die in rekening worden gebracht voor je houtwormbehandeling betalen? Zeer eenvoudig, namelijk door rekening te houden met de bespaartips die we op deze pagina voor jou op een rijtje hebben gezet!

 

  • Hou de voorrijkosten zoveel mogelijk binnen de perken

De voorrijkosten die door een ongediertebestrijder in rekening worden gebracht worden in de praktijk niet zelden over het hoofd gezien. Dat is aan de ene kant misschien best normaal, anderzijds moet het gezegd dat dit ook zeer gevaarlijk kan zijn. In het bijzonder wanneer je er voor kiest om een beroep te doen op de diensten van een ongediertebestrijder die wat verder bij je uit de buurt is gevestigd is het namelijk zo dat het kostenplaatje van deze expert door de voorrijkosten aanzienlijk kan stijgen. Kies je voor een ongediertebestrijder uit je eigen omgeving? Dan bespaar je daardoor al snel zo’n 25 euro op het totale kostenplaatje!

 

  • Het bestrijden van meerdere vormen van ongedierte in één keer

Houtwormen komt vaak voor in woningen waarbij er sprake is van een zeer vochtig binnenklimaat. Op deze manier wordt niet alleen een uitstekende omgeving gecreëerd voor houtworm, hetzelfde geldt ook voor andere vormen van ongedierte. Is er bij jou ook sprake van meerdere soorten ongedierte? In dat geval is het steeds aan te raden om deze allemaal in één keer samen aan te pakken. Op deze manier zal je namelijk kunnen vaststellen dat je op de eindfactuur steeds een mooie korting kan verkrijgen. Niet zelden bedraagt deze korting een aantrekkelijke 10 procent.